PROGRAMUL DE FORMARE IN GANDIRE SI PRACTICA CRESTINA 2012-2013

Pentru tineri care: au absolvit si nu stiu incotro sau care au ratat admiterea si care: isi doresc mai mult adevar, mai multa viata, mai multa provocare.

Universitatea Natiunilor si TPM Iasi organizeaza a 2-a editie a

PROGRAMULUI DE FORMARE IN GANDIRE SI PRACTICA CRESTINA

Incepe la 1 Octombrie 2012, in urmatorul format:

* 3 luni DTS: cursuri de ucenicie si misiune (cu activitati extra-curriculare centrate pe gastronomie si arta ospitalitatii).

* 6 saptamani: seminar Biblie si Societate.

* 3 luni SBCW: cursuri de perspectiva biblica asupra lumii, culturi si civilizatii comparate.

* 3 luni de practica misionara

O echipa internationala de 7 persoane (vorbitori de 8 limbi!) si visiting profesori de mare calibru si/sau cu o lunga experienta de misiune in culturi diverse vor crea contextul in care sa-L cunosti pe Dumnezeu si sa-L faci cunoscut in moduri si contexte noi, variate, surprinzatoare!

Inscrieri pana la 15 Sept.

COSTURI:

Costul lunar/pers. 300 euro, reprezentand cheltuieli de cazare, masa si taxe de scolarizare.

Costul calatoriilor misionare se calculeaza separat, in functie de destinatiile alese.

CONTACT:

Telefon Centru de Misiune YWAM Iasi: 0746.122.255

Email: iasi@ywam.ro

Ce spun despre program absolventi din anii precedenti:

„Datorez studiilor cu Universitatea Natiunilor doua dimensiuni majore ale vietii mele: o foarte buna cunoastere si intelegere a Bibliei si determinarea de a fi implicata, atat profesional cat si civic, in societate. Viata comunitara, formula educationala, calatoriile misionare m-au ajutat sa ma cunosc mai bine pe mine insami si sa imi cunosc mai bine propria cultura, prin comparatie cu altele. Personalul didactic si profesorii pe care i-am avut m-au sustinut si incurajat foarte mult.”
dr. Nicoleta Salcudean, lector la Facultatea de teatru si film, Univ. Babes-Bolyai

„Cand eu si sotia mea ne-am inscris in programul de ucenicie al Universitatii Natiunilor la Iasi eram pastor deja de multi ani si eram obisnuit sa lucrez cu oamenii de pe aceasta pozitie. Sa locuiesc si sa lucrez alaturi de colegii mei m-a slefuit si m-a invatat sa ii inteleg pe oameni, sa inteleg ca sunt diferiti si ca trebuie ajutati si slujiti. In scoala de perspectiva biblica am invatat sa vad altfel lumea. Am inteles ca Biblia este relevanta nu doar pentru Biserica, ci ca, daca o studiezi si o intelegi corect, ea are raspunsuri pentru problemele materiale, sociale, politice, economice si spirituale.”
Ioan Dupu, pastor in Florida, SUA

„In decembrie 2005 am intrat in contact cu o echipa a TPM Iasi, in timp ce se aflau in localitatea mea pentru o colaborare cu biserica locala. Atunci am cunoscut-o pe Mari si am aflat despre dragostea ei pentru Tunisia. Am inceput sa ma rog pentru Tunisia impresionata fiind de descrierile lui Mari. Doi ani mai tarziu, fiind studenta la Facultatea de Istorie din Iasi am calatorit pentru prima data in Tunisia cu un grup de istorici si studenti la Istorie. Am indragit tara, oamenii, ruinele, istoria si a ramas in inima mea.
In 2009 am calatorit iar in tara impreuna cu o echipa de mijlocire. Doua saptamani, am mijlocit pentru situatia Tunisiei, pentru vindecare, trezire, pentru libertate. Anul trecut am ales DTS-ul la Iasi pentru a putea merge din nou in Tunisia, fiind una dintre tarile avute in vedere pentru faza practica. In ianuarie 2011 ne aflam in Tunisia, cand a izbucnit revolutia si cand toata lumea islamica a inceput sa se cutremure din temelii. In ianuarie 2011 am vazut implinindu-se rugaciunile noastre pentru Tunisia, felul in care Dumnezeu schimba istoria unei natiuni si a unei lumi. A fost o mare onoare pentru mine ca istoric sa vad cum Dumnezeu inchide un capitol al istorie si incepe altul.”
Lavinia Besliu – profesor de istorie la Col. Richard Wurmbrand si cercetator la The Schuman Centre for European Studies

„Aceasta scoala este complexa pentru ca nu se concentreaza, ca orice scoala, pe un singur lucru, respectiv acumulare de informatie. Te face sa lucrezi asupra ta insuti, nu-ti provoaca doar mintea. Te ajuta sa cresti ca fiinta umana, pe toate planurile. De aceea in scoala nu esti evaluat numai pe baza efortului intelectual. In stagiul practic poti invata atat de mult despre tine insuti, si asta pe langa aventura de a vedea locuri noi, de a trai in culturi diferite si ed aintalni oameni interesanti. Una dintre marile bogatiile ale cvestei scoli sunt oamenii pe care-i intalnesti si cu care petreci timp: colegi, misionari, oameni din tarile in care mergi in practica, profesorii pe care-i ai.”
Vlad Mihanta – student in Iasi la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor, Univ. Al. I. Cuza